søndag den 14. juni 2015

Farvel til formandsposten.


I forbindelse med, at jeg trådte af som formand ved vores generalforsamling i HMSK i foråret, vil jeg gerne lige komme med et par ord.

 For omkring 9 år siden begyndte jeg og Henrik Mattrup at mødes i min kælder engang om ugen, hvor vi byggede lidt på nogle modelskibs byggesæt. Ikke lang tid efter kom Christian Williams til. Det blev vist hurtigt en tanke at vi skulle forsøge at starte en forening.
Tiden gik, vi fik samlet 5 mand til en bestyrelse og stiftede foreningen d. 27 januar 2008.

 I lang tid var det dog kun Henrik og jeg som brugte en masse tid på vore modeller, møder med kommunen og ture til søer med repræsentanter fra kommunen, så vi kunne finde en egnet sø til klubben. Opsøgende arbejde for at kapre nye medlemmer. Enkelte nye kom til, men de fleste er forsvundet igen.
Mange gange hørte vi kommentaren "Er i en rigtig klub? Er i ikke kun 3 der sejler?" Det har været et hårdt arbejde, men også en sjov og spændende opgave. For at gøre en lang historie kort, så gav vi aldrig op, og blev langsomt flere og flere.
Vi gik fra 3 venner til at være en håndfuld der afholdt et flot Danmarksmesterskab i Skærbæk, til nu at tælle 16 medlemmer.

 Jeg kan ikke undgå at være en smule stolt, når jeg tænker over hvordan det er gået med klubben. Den har aldrig været større og mere aktiv. Som regel med mere end 10 både til en klubaften.

 Klubben har fyldt meget i mit og min families liv siden jeg var med til at starte den. Vi har lagt mange kræfter i for at skabe klubben, og ikke mindst holde den i live.
 Efter DM sidste år fik flere øjnene op for klubben, og vores skønne sø vi sejler i. Vi har siden fået 3 doblet vores medlemstal. Der var fyldt op i sløjdlokalet i vinters til hver klubaften. Alt i alt så føler jeg at jeg har nået målet og ønsket om at lave en modelskibsklub i Herning.
 Derfor var det en naturlig beslutning at jeg valgte at fratræde som formand ved vores generalforsamling i foråret.

 Man kan ikke beskylde mig for at være den mest aktive modelskibsbygger. Jeg plejer gerne at sige at klubben er mit skib, som jeg er ved at bygge. "Skibet" er vist bygget færdigt og er klar til at sejle der ud af. Det bliver så ikke mig der står ved roret mere, men der imod  Bo Søndergaard der skal styre skuden. Så må vi se om jeg skal bygge noget nyt, eller der bliver mere fokus på model byggeriet.

Jeg ønsker alt det bedste for HMSK, som nu skal sejles af styrmand Bo Søndergaard.

Vi ses derude